T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / NALLIHAN - Ahmet Remzi Öntaş Anaokulu

Haberler

Nis

Nis

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında mentör müdür olarak destek verdiğim Kızılcahamam Rehberlik ve Araştırma Merkezi 'nin WEB 2.0 Djital Okuryazarlık Eğitimi çalışmalarının sunum ve uygulama eğitimlerine ardından sertifika törenlerine katıldım.

Kurum müdürü sayın Ayhan TURA beye öğretmenlerine bu örnek çalışmaları , güler yüzleri , davetleri için çok teşekkür ederim.

Başarıları daim olsun, tebrik ediyorum.

Mrt

İlçemiz Bilal Güngör Fen Lisesi öğretmeni Şefiye DENİZ ATASOY ve 11. sınıf öğrencilerinin Ramazan ayı münasebetiyle minik kardeşlerine kendi harçlıklarıyla hediyeler hazırlamışlar. Bugün okulumuz öğrencilerine ikram ettiler.

Bizde öğretmenimize ve öğrencilerimize örnek davranışları için çok teşekkür ederiz.

Kendilerine sağlık ve başarılar dileriz.

Mrt

      Büyük Bir Kahramanlık Destanının ve “Çanakkale Geçilmez” Gerçeğinin Tarihe Yazıldığı Büyük Zaferin 109. Yıldönümünde Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Olmak Üzere, Tüm Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi Saygı ve Şükranla Anıyoruz.

ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ, GEÇİLMEZ!

Mrt

İstiklal Marşımızın yazarı şair Mehmet Akif ERSOY'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

eTwinning Tohumlar Minik Ellerde projesi kapsamında öğrencilerimizle kompost gübre yaparak, evsel organik atıklarımızı değerlendirerek topraktan yüksek verim elde etmeye çalıştık.

Mrt

    7 Mart Perşembe günü saat 10:05 de okulumuz öğrenci , öğretmen ve personeliyle birlikte ÇÖK-TUTUN-KAPAN pozisyona geçerek ,sakinlğimizi koruyarak çıkış yönünde giderek okulumuzdan tahliye olduk ve toplanma alanında toplandık.

Şbt

Şbt

Yerli tohumlar; Ata tohumu, milli tohum, ata tohumu veya yerel tohum olarak da bilinir. Yerli tohumlar binlerce yıl önce kuraklık, sel, salgın hastalıklar gibi birçok felaketten kurtulup günümüze kadar gelmiş, sağlıklı ve saf tohumlardır. Bu tohumlar doğal tarım yöntemleriyle üretilmekte ve DNA'ları genetik olarak değiştirilmemektedir. Kimyasal kullanılmadan bu güne geldikleri için besin değeri yüksek, sağlıklı ve lezzetlidirler. Yerli tohumlar kısır veya hibrit tohum olmadıkları için verimlidirler. Yani yerel tohumlardan elde ettiğimiz sebze ve meyvelerden elde ettiğimiz tohumları bir sonraki yıl ekerek çoğaltabiliriz. Bizden sonra gelen nesiller, çoğalttığımız yerli tohumları yüzlerce yıl sonra bile kullanabiliyorlar. Küçük Ellerde Tohumlar Projesi'nin amacı, yerel tohumlarımızı çocuklara tanıtarak geleceğe aktarmak, öğrencilerimizin ata tohumlarını araştırıp bularak yerel tohumlarımızı incelemelerini sağlamak, ülkemizde var olan yerel tohumları tanımalarını sağlamaktır. Ve bunları üretmek için çalışmanın önemini anlamalarını sağlamak. Küçük Ellerde Tohumlar projesi okul öncesi dönem çocuklarını (3-6 yaş) kapsamaktadır. Projemiz Şubat ve Mayıs ayları arasında uygulanacaktır.

Şbt

      6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Şbt

Zübeyde ORMAN'ın katılmış olduğu Tohumlar Minik Ellerde Projesinde Müdürümüz Semra KAYAK'ın yardımıyla projemize başladık. Projemiz; yerli tohumlar; Ata tohumu, milli tohum, ata tohumu veya yerel tohum olarak da bilinir. Yerli tohumlar binlerce yıl önce kuraklık, sel, salgın hastalıklar gibi birçok felaketten kurtulup günümüze kadar gelmiş, sağlıklı ve saf tohumlardır. Bu tohumlar doğal tarım yöntemleriyle üretilmekte ve DNA'ları genetik olarak değiştirilmemektedir. Kimyasal kullanılmadan bu güne geldikleri için besin değeri yüksek, sağlıklı ve lezzetlidirler. Yerli tohumlar kısır veya hibrit tohum olmadıkları için verimlidirler. Yani yerel tohumlardan elde ettiğimiz sebze ve meyvelerden elde ettiğimiz tohumları bir sonraki yıl ekerek çoğaltabiliriz. Bizden sonra gelen nesiller, çoğalttığımız yerli tohumları yüzlerce yıl sonra bile kullanabiliyorlar. Küçük Ellerde Tohumlar Projesi'nin amacı, yerel tohumlarımızı çocuklara tanıtarak geleceğe aktarmak, öğrencilerimizin ata tohumlarını araştırıp bularak yerel tohumlarımızı incelemelerini sağlamak, ülkemizde var olan yerel tohumları tanımalarını sağlamaktır. Ve bunları üretmek için çalışmanın önemini anlamalarını sağlamak. Küçük Ellerde Tohumlar projesi okul öncesi dönem çocuklarını (3-6 yaş) kapsamaktadır. Projemiz Şubat ve Mayıs ayları arasında uygulanacaktır.

Ock

    Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Ocak ayı uzman daveti için Şehit Abdullah Ören Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Arzu Gürleş ‘Akşam Yemeğine Gelen Kuzu’ kitabını öğrencilerimize kuklalar yardımıyla okudu.

Velimize ve öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı uzman daveti için ‘Ay Peşimi Bırakmıyor’ kitabının yazarı Havva SELVİ UTUŞ ile çevrim içi etkileşimli kitap okuma gerçekleştirilmiştir.

Öğretmenimiz Büşra ŞENOL'a çok teşekkür ederiz.

Ara

Öğretmenimiz Merve ÖZKAN KINDNESS GAME İYİLİK OYUNU Projesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Ara

12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı ve Tutumu Haftasını kutluyoruz.