ANKARA / NALLIHAN - Ahmet Remzi Öntaş Anaokulu

Tohumlar Minik Ellerde /Seeds in Little Hands eTwinning

Zübeyde ORMAN'ın katılmış olduğu Tohumlar Minik Ellerde Projesinde Müdürümüz Semra KAYAK'ın yardımıyla projemize başladık. Projemiz; yerli tohumlar; Ata tohumu, milli tohum, ata tohumu veya yerel tohum olarak da bilinir. Yerli tohumlar binlerce yıl önce kuraklık, sel, salgın hastalıklar gibi birçok felaketten kurtulup günümüze kadar gelmiş, sağlıklı ve saf tohumlardır. Bu tohumlar doğal tarım yöntemleriyle üretilmekte ve DNA'ları genetik olarak değiştirilmemektedir. Kimyasal kullanılmadan bu güne geldikleri için besin değeri yüksek, sağlıklı ve lezzetlidirler. Yerli tohumlar kısır veya hibrit tohum olmadıkları için verimlidirler. Yani yerel tohumlardan elde ettiğimiz sebze ve meyvelerden elde ettiğimiz tohumları bir sonraki yıl ekerek çoğaltabiliriz. Bizden sonra gelen nesiller, çoğalttığımız yerli tohumları yüzlerce yıl sonra bile kullanabiliyorlar. Küçük Ellerde Tohumlar Projesi'nin amacı, yerel tohumlarımızı çocuklara tanıtarak geleceğe aktarmak, öğrencilerimizin ata tohumlarını araştırıp bularak yerel tohumlarımızı incelemelerini sağlamak, ülkemizde var olan yerel tohumları tanımalarını sağlamaktır. Ve bunları üretmek için çalışmanın önemini anlamalarını sağlamak. Küçük Ellerde Tohumlar projesi okul öncesi dönem çocuklarını (3-6 yaş) kapsamaktadır. Projemiz Şubat ve Mayıs ayları arasında uygulanacaktır.

22-02-2024

Yayın: 05.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 11:13 - Görüntülenme: 92